Barndomsminnen

Som barn var jag väldigt speciell och tidigt utvecklad mentalt och vid 1 års ålder dansade jag och vid 3 var jag två språkig och vid 2 år såg jag världens vackraste flagga på tv och sträckte mig efter den och skrek ”den är min” skulle åka hem.

pledge-of-allegiance-usa-midwest-boarding-school

Mitt starka minne är vid 2 år och jag förstår det inte.

Jag har läst psykologi sen 1976 (fysiologi och anatmoi sedan 7 års ålders. IQ 125 ) och jag har minnen jag inte kan förklara och psykologer menar att våra första minnen vi kommer ihåg är kring 3 års ålder.

Vid 3 års ålder ville jag ha alla helikoptrar US Army hade då och en amerikansk polisbil och helikopter, en svensk polisbil och självklart helikoptern.

Jag säger då på engelska: ”Jag skulle få problem med parkering”.

Inga leksaker alltså för de kan du inte flyga eller köra och jag ville in i US Army och slåss för mitt land och sedan Polisskolan och jobba för FBI för att sedan gå vidare till Secret Service.

Den karriären hade jag klart för mig vid 5 år för jag ville bli läkare och polis och i US Army har man världens bästa utbildning.

Idag har man kommit fram till att mina hjärnhalvor samarbetar och jag är vänsterhänt men kan använda båda händerna både skriva och jobba med, skrivningen är lite knölig dock.

Man har också sagt att jag är matematiskt begåvad så som språkligt begåvad men jag har ingen att jämföra mig med eftersom jag inte vet vem pappa är.

I alla år när jag tänkt på pappa så ser jag Stars and Stripes och en mans siluett framför den och han är full gear, alltså fullt utrustad US Army.

Det har alltid varit hysh hysh kring honom och Sverige nekar mig rätten till att få veta vem han är men förklara för mig varför jag i 44 år har tänkt på engelska och får översätta till svenska när jag pratar?

Jag har alltid haft brevvänner i USA och de har alltid frågat varför jag bor i Sverige och när jag kommer hem och turister har sagt ”I told she is American”.

Jag hade inte sagt så mycket om jag hade gömt mig bakom en flagga/nation i tonåren eller känt inspiration och tänkt ”dit ska jag åka” men jag var 2 år.

Jag har alltid tänkt mer amerikanskt än svenskt och känner mig mer hemma hos amerikanen än svensken och mer avslappnad.

Mer hemma.

us-army-soldier[1]

Jag har frågat förrut och gör det igen, kan någon ta och förklara detta vore jag glad. Lägg då in det här på bloggen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s