Ur ett vuxet fosterbarns minnen.

vampiremoondark

Då jag var 16 år  så placerades jag för tredje gången, denna gången på en gård ute på landet. Familjehemsmamman var stor och rejält överviktig och hade en fruktansvärt nonchalant attityd. Dom hade även en annan tjej i min ålder som med var placerad där.

Familjehemsmamman skrek ofta och kränkte oss. Hon kunde bla annat säga att vi såg ut som tattare när vi gick klädda i myskläder, hon ansåg att myskläder var tattarkläder.

Så vi hade oftast Jeans ,skjorta och cardigan på oss för att det skulle se mera välklätt ut.

Familjehemsmamman ansåg även att hade man inte några smycken i ägo så framstod man som mindre förmedlad i samhället. Hon sa alltid att man ser direkt vilken samhällsklass ni kommer ifrån när ni inte anstränger er tillräckligt.

Varje dag så var det rutin i huset att alla golven i alla 8 rummen (plus hall och kök) skulle skuras eftersom där även bodde tre stora varghundar, och det fick ju vi givetvis då göra.

Sen så var det även krav på att det varje kväll skulle finnas en nybakad kaka till kvällsfikat och det fick vi med fixa, så jobb hade man ju alltid, och baka blev man mästare på.

Men det hemskaste och mest förnedrade kom en dag när vi satt i bilen på väg in till stan.

Vi pratade om studenten och vad vi skulle göra efteråt, och då sa familjehemsmamman

– Ja, vad kommer det bli av er då? med en fruktansvärt nonchalant ton, man kommer väl hitta er hängandes i något träd och dingla efter några dagar? sen skrattade hon sarkastiskt.

Vi blev helt tysta…vi sa absolut ingenting under hela bilfärden både till stan och hem.

Det här har satt djupa spår i mig än i dag och varje gång minnena kommer tillbaka så väcks jag av en helig vrede….en vrede som en dag kommer att se till att rättvisa skippas på en fullt laglig och rättslig väg.

Dark Gothic Wallpapers 7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s