Ryggskadan!!

gothicclock

Plötsligt en dag för ca 25 år sedan vaknade jag och kunde inte röra mig alls och kompisar ringde efter läkare som blir chockad när han ser min rygg!

”Vet du om att din rygg ser ut som ett litet b?” frågar han

Tack vare att en kota i ländryggen hade förskjutits så hade den dragit ut ryggraden åt höger och jag var lam. Det blir ambulansfärd till Varbergs Sjukhus där man enbart frågar om jag haft barnförlamning.

Jag svarar nej och man säger ”nähä” och lägger mig i en säng och påpekar att man får se om det ger med sig. Det är allt man gör! Det går tillbaka och jag sitter i rullstol då jag fortfarande är lam från höfterna och ner och man bokar en återbesökstid till en läkare.

Kroppen återställer sig sakta och eftersom jag är extremt överörlig så säger läkaren på återbesöket när han slår mig i ryggen, att jag svarar väldigt mjukt och fint.

Jag hade då en massör som blev flyende förbannad på sjukhuset för trots alla behandlingar hos honom så stelnar ryggen. Jag blir lam igen.

Samma resa till samma mardröm, Varbergs Lassarett, och samma fråga om barnförlamning och jag då jag extremt ont så sätter man mig på smärtstillande.

Det är allt man gör och jag kämpar i flera år för att få till röntgen, få läkare att göra konsultation och man svarar ”varför skulle vi göra det?”. Detta trots att de säger att de inte har någon aning om varför jag blev lam.

Blir efter många fighter utredd på Spencehults Reumatikersjukhus och vi strider mot klockan och höger höft hoppar ur led. Redan då 1997 anser Sveriges ledande experter att jag måste stelopereras och att de gärna gör det. Man fastställer också att jag är extremt överrörlig och att det måste utredas vidare och att jag är mjukdelsreumatiker.

Varberg nonchalerar allt de säger!

Jag blir flyende förbannad och säger till Varberg att skicka hem mig till US Army för de hade fixat ryggen på en kvart!!

Först nu har jag fått steloperation, inte haft något arbete eller lön från 90- talet tack vare sjukvårdens sjabbel. När jag får träffa läkare på Akademiska i Uppsala 2008 blir de förbannade för att det inte finns underlag från hemsjukhuset angående min rygg. Vi måste börja om.

Man konstaterar att skadan är Spinal Stenos och att jag har nervpåverkan och ett helvete börjar. Jag har fått morfininjektioner och Ketogan sprutor som inte satt sig och vid dessa smärtutbrott visat Autistisk beteende ingen har utrett än!

Att anmäla sjukvården är hopplöst och att Akademiska inte anmälde Varberg förstår jag inte. Varbergs Lassarett har vanvårdat mig sedan födseln och gått fria!!

Nu i februari operades jag och fick min steloperation och mår bättre än någonsin och hade Varberg lyssnat hade jag sluppit alla dessa år med ångest och smärtor jag knappt kan förklara.

http://goteborg.spinecenter.se/diagnos-och-behandling/spinal-stenos-i-landryggen

Man har inte heller utrett om min skada bröt ut pga fysisk misshandel mina 12 första levnadsår. Ingen vill utreda min barndom och allt våld, inte våldet mot huvudet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s