Människor är rädda för attentat i Sverige!

svensk-flagga

Jag har fått brev där man skriver att man är rädd för attentat i Sverige och att man är rädd för att det ska bli ett nytt 9/11. Människor känner sig inte tryggare heller när man ser att Migrationsverket anmälde förra året 120 misstänkta fall av hot mot Rikets säkerhet och i år 130.

Polisen i Falkenberg gjorde 3 fynd i helgen,  550 kilo sprängmedel samt tändkapslar och polisen sa också att man inte ännu vet vad dessa sprängmedel skulle användas till.

Teorier kan man ha i oändlighet och i dagens värld med krigszoner och terrorism är det lätt att peka finger utan att ha tillräcklig fakta. Det är dock viktigt att inte peka ut någon för titta på 9/11 som fortfarande är ifrågasatt.

Här hemma ser vi myndigheter som inte är seriösa och en befolkning som inte har förtroende för sittande Regering och 130 misstänkta hot mot Rikets säkerhet. Man gör alltså ingenting trots att vi pratar om Nationens Säkerhet som alltid ska vara prio 1. Det finns också de som är rädda för attentat som de vi sett ute i världen och det är förståeligt.

Samtidigt är det så att rädsla blir förlamande och då har fienden vunnit oavsett vem fienden då är. Här hemma i Sverige kan vi enbart ställa krav på myndigheter som ska erhålla en stark trygghet samt att ställa Regeringen mot väggen och kräva svar.

När en befolkning inte ser att myndigheter utsätter människor eller att tryggheten har försämrats, hat spridits, rasistiskt våld ökat exempelvis, är man en del av problemet. Den rådande situationen blir då krävande för en befolkning som självklart vill tro att en Nation skyddar och tar hand om alla.

Den rådande situationen kräver en stark och enad befolkning som vågar vara högljudd. Lyssna på tex på larmen som publicerats om socialen och omhändertagningar av barn i Sverige. Personal har gått ut och larmat, både socialsekreterare och anställda hos Attendo och det är allvarliga larm att lyssna på. En myndighet som alltså är skapad för att skydda, stötta och hjälpa befolkningen gör alltså tvärtemot.

Vi ser dock inga demonstrationer i Sverige och inga som slåss för barnen och tar den kampen som en enad och stark front. Detta för att man litar blint på en myndighet som besviligen också enligt advokater ljuger i rättegångar, utredningar, fäder blir stämplade som pedofiler/kvinnomisshandlare, missbrukare trots friande domar/polisutredningar etc och befolkningen är tyst?

Kaos finns alltså redan och vad vill man då ha eftersom ingen säger ifrån?

Det finns ett gammalt talesätt ”man river ner det som finns och ger folket det nya och oavsett vad det då blir tar folket emot det.”

Det bästa vapnet är dock är en stark, påläst befolkning som är enad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s