Självmord!

07dc94acebb3e2d5a7635b30f9eabed3

Detta är ett mycket tabu belagt ämne av någon anledning jag inte förstår så därför skriver jag om det. Sverige behöver bryta ”trenden” och prata mer om självmord men också se varför det händer och viktigt är ju självklart att man vågar lyssna.

Jag har själv vänner som tagit livet av sig men jag har också vetat varför, de blev mycket illa behandlade av människor. En man blev utnyttjad av en troféjägare, en kvinna som var ute efter hans pengar och stod framför spegeln och nöp sig i kinderna, ringde polisen och anmälde honom för misshandel.

Jag var 15 år och sprang till trappuppgången han bodde i och skulle upp i lägenheten men ambulans stoppade mig. Man berättade för mig att han var borta och hur det hade skett, han hade tagit ett handeldvapen och skjutit sig i munnen. Kvinnan såg sedan till att hans biologiska barn inte skulle ärva sin pappa.

En man hängde sig efter att hans flickvän talat om att hon blivit gravid, han blev överlycklig och utan att prata med honom hade hon gjort abort. Han knäckte sig fullständigt men försökte ta tag i sig, flyttade och försökte börja om men det var försent. Tidigare i livet hade han kämpat och nu äntligen fått mer ordning och blev nu krossad. Han hittades hängd och när hans mamma kom till lägenheten hade man inte ens tagit bort repet!

Dessa 2 är offer för brott men vem bryr sig, de var ”bara” egoistiska! Eller hur? Det är ju tyvärr så det låter och ingen tycks se smärtan eller lidandet utan ”bara” en flykt. När man ser på självmord på ett så kallt sätt och med en så barnslig attityd är det inte konstigt att människor mår dåligt.

Hur ser människor på de annars då? Vet ni när era nära och kära verkligen mår dåligt? Jag menar VERKLIGEN!

Det är detta också som många reagerar starkt över då många anser att de inte har ett ansvar i hur människor mår. Det finns visst ett ansvar för det har vi alla i hur vi behandlar människor och om vi utnyttjar människor är vi gärningsmän, skyldiga till psykisk misshandel!

När vi pratar tonåringar och mående hör man ofta ”det är en fas” och ibland tycks vissa människor se allt som en ”fas” vilket i mina öron låter väldigt konstigt. Tonåren vet vi själva är en upp och ner vänd tid, kroppen förändras och hormonkrig infinner sig, vi vill hitta rätt i livet och utforska hela världen och helst på samma gång.

Det är inte konstigt då att många i tonåren mår dåligt och ser vi på samhället och att det i sin tur är tufft späder det ju på det dåliga måendet. Har vi sedan människor som tycks blunda och se allt som en fas, är det inte konstigt att vi faller hårdare.

Trygghet är viktigt för oss alla och samhället ska ju vara tryggt och när det gäller självmord finns det oerhört mycket att göra men man måste också börja i rätt ände. Alla måste bli bättre på att lyssna och sluta fly och sjukvården måste tillsammans med anhöriga och vänner ta larm om självmord på största allvar.

Många blir ignorerade i vården och ansvar måste vi alla ta och framförallt i hur vi möter våra medmänniskor och att vi tar de på allvar. Inget kön är viktigare, ingen klass eller status, MÄNNISKAN utsätter och att kvinnor är förövare måste man också ta på allvar för deras offer ignoreras idag.

Oavsett vem som utsätter ska alltid anmälas och myndigheter måste ta sitt ansvar och ta ALLA offer på allvar, det sker alltså inte idag. Sjukvården måste bli bättre och Regeringen ställas till svars för vi ser hur tufft det är idag för människor som dåligt.

De har inte mycket att säga till om och där kan DU som medmänniska göra oerhört mycket i att ställa högljudda krav!

Vi känner alla någon som mår dåligt och jag önskar att alla får växa med trygghet i kärleksfulla familjer med föräldrar som bryr sig på alla sätt! Att människor verkligen får hjälp och stöd som behövs.

Det vi ser idag att liv skövlas av myndigheter och en inkompetent Regering och ett kallt samhälle strider mot allt jag tror på!

Jag tycker det är dags att skapa ett humant och varmt samhälle där vi möts i respekt.

Det räcker nu!!

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/antalet-sjalvmord-okar-igen

http://www.dn.se/nyheter/sverige/fler-begar-sjalvmord-i-sverige/

http://www.svd.se/en-manniska-tar-livet-av-sig-var-40e-sekund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s