Enighet välter mycket!

11535876_10155748803550650_2788904306235618408_n

När jag växte upp såg jag mycket lidande så det var inte bara jag fast de inte gick igenom samma helvete. Jag tillbringade en hel del tid med mina morföräldrar och lärde mig respekt och inte bara för de äldre och jag satt värde på det lilla som ändå är så stort.

Tänk dig själv, din dag är ingen bra sådan och du möter 90 åriga Asta som ger dig ett leende. Hon klarar sig själv hon och när du ser henne ler du tillbaka av hövlighet, senare landar polletten.

Gråa moln över dig skingrar sig för att du kommer ihåg hennes leende och tacksamhet för att du hjälpte henne med att hålla upp en dörr. En sådan liten sak är egentligen inte så liten.

Jag har självt varit aktiv i RSMH och politiskt och har suttit på Kvinnojouren, stöttat och hjälpt polisen och ta missbrukare till sjukhus och socialen.

Tacksamheten är enorm och den välter många tunga murar och det glittrar i ögonen på människor, många tårar av tacksamhet och glädje. Det är då man växer själv för man ser det lilla man gjorde som blev så stort. Vi vill ju själva ha stöd och hjälp, kanske någon som för vår talan av vilken anledning som helst.

Då är viktigt att vi lever upp till detsamma och inte sviker och dessa ringar på vattnet sprider sig starkt.

Det behövs nu, i det ”trygga” Sverige jag växte upp i som ignorerade sanningen redan då. Det är enkla saker man kan göra men som kan leda till stora förändringar då andra hör och ser.

Enigheten välter mycket och många storheter har välts i världen så det går att välta de nu med men enighet krävs och att fler vaknar. Med hjälp av information kan man guida och visa och skapa ett kärleksfullt nätverk som stärks.

Det finns de som är tveksamma till att göra något då det känns maktlöst men youtube finns.

Varför inte spela in intervjuer eller filmer om människor som farit illa och dela på sociala forum?

Varför inte skriva ut en A4 hemma med bild och text och lägga i brevlådor och sätta på anslagstavlor? Då kan man tillägga länkar med information om vad lagar säger så människor ser sammanhanget och samtidigt kan läsa på.

Varför inte ha en manifestation där man bor? Ljus, bild, tal kanske men inget måste. Ljus och skylt med bild och text.

Lära av de som finns i grupper på Facebook och kanske skapa ett nätverk av människor där man bor som kanske kan hjälpa människor med det skriftliga för det är kanske det man är bra på.

Skapa en stödgrupp där man bor som kan följa med på förhör, samtal socialen, följa med på rättegång.

Alternativen är många och bara du själv där ute vet vad du kan och vad dina vänner kan. Delar man med sig vaknar fler och man får aldrig sitta tyst utan man ska berätta!

Det är oerhört viktigt och det är dags att man i Sverige tar människors berättelser på större allvar och inte bara fiction.

I detta möte växer respekt och kärlek för våra medmänniskor och hoppet tänds och lyser starkt. Då växer fler och fler vågar komma till tals för vi som hävdar har blivit fler.

Det är då styrkan visar sitt sanna jag och jag vill inte att människor ska lida, våra barn får inte offras och hatet måste släckas.

Själv som barn föddes jag in i ett helvete, ni kan läsa om det här i bloggen och vi kan alltid dela varandras berättelse så det blir en spridning.

Vi kan alla göra mycket och jag hoppas att inlägget kan så fröer till idéer och tillsammans kan vi vända utsatthet till trygghet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s