Annina berättar- Kapellet!

Donia Hassan

När sjukhusprästen skulle ta in oss i kapellet sa hon vänta här ute vi ska se till så hon är så fin som möjligt! Vi var ute i vårsolen en lång stund.
Några färska påskliljor svaja i den svaga vinden. Det var som att stå ute en skolrast. Jag kikade in mellan dörrarna och prästen stod bara och pratade med obducenten. De pratade väldigt länge.

Solen sken så vi frös i alla fall inte och planen var snöfri.

Kikade in ibland och undra varför det dröjde så? De bara pratade. Efter en lång stund släppte de slutligen in oss.
Där var tända ljus på båda sidorna om något som skulle föreställa min dotter. Såg ut som en vaxdocka. Blek och mager med tänderna i en märklig rad.
Är det Donia? Så mager hon var. Men hon hade gått ner över 6 kilo de två senaste månaderna såg jag sen på några papper.
Hon såg härjad ut med händerna i ett konstigt läge runt en vissen gammal påsklilja. Håret såg tunt och avslitet ut.
Jag kunde inte känna igen henne då näsan var så liten och spetsig. Öronen var små lövtunna med. Jag sa till om att de skulle tända ljuset om det gick att få det ljusare i lokalen. De såg lite chockade ut och skruvade upp ljuset. Jag bad min andra dotter gå ut och de som var med sa med att hon såg inte fridfull ut där hon låg.

Så bad jag dem att ta av alla kläder. Jag önskade så att hon skulle dra in andan igen och att jag istället skulle dö där men det fungerade inte. Skakade på handen och fotograferade medan jag noga granskade kroppen. Obducenten ursäktade sej och gick iväg en kort stund.
När hon kom tillbaka kunde hon inte svara på mina frågor om tänderna och munnen. Inte heller på vad det var för revor över nyckelbenen som avslutades mellan brösten med ett rött märke. På ena handflatan var det väldigt blått och en tumme hade avskalad hud och knogarna var som om hon varit i en kamp. Blicken var riktad åt sidan där hon hade ett svullet rött märke på kinden. Hakan hängde ner. Runt halsen var det en ljusare linje
så var den gul röd och blå. Där lungorna sitter var det väldigt blått och på nederdelen av buken. Hon såg ut som hon var i 40 års åldern men inte rynkig med det halv lockiga tunna håret som inte heller såg ut som hennes. Hon hade kraftigare hårstrån innan när hon levde hemma.

Jag fick inte vända henne då det skulle rinna vätska ur henne. Lite rosa vätska var intorkat på kudden på samma sida som märket var på hennes kind.
Såg något becksvart i hennes mun och det såg ut som man lagt in något tjockt i munnen. Jag undra varför man inte stängt munnen på henne?
Hakan hängde ner på det lilla magra ansiktet. Jag undrade vem som tidigare la en påsklilja i hennes händer. När jag frågade efter sjukhusjournalerna existerade inga alls. I receptionen höll de på en halvtimme och sökte och sa att det var konstigt då de såg att jag var med sjukhusprästen som sa adjö till oss just där i receptionen.

Så kom TV 4 dit och ville filma oss utanför sjukhuset och vi var med på nyheterna lokalt för Malmö. Allt kändes så overkligt.

10995379_1600462823543387_1857124751638760979_n

 

2 reaktioner till “Annina berättar- Kapellet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s